Review: MUA Kissproof Lip Stain

Eerder liet ik jullie al weten dat ik een mega bestelling had geplaats op www.muastore.co.uk. MUA (Make Up Academy) is een Engels merk met mooie budget make-up producten. Ik had er al veel goeds over gehoord en op het moment dat ik de bestelling plaatste was het ook nog eens mega sale. De kans om dus eens flink uit te pakken. Ik had al een review staan over de palette die je zelf kan samen stellen. Deze bevallen mij nog steeds heel goed en gebruik ze heel regelmatig. Nu wilde ik graag de MUA Kissproof Lip Stains met jullie behandelen en testte deze uit. Nu vooral ook, omdat deze week de MUA producten bij Kruidvat in de schappen zal liggen. Leuk!

Lip Stains zijn een soort van stiften, maar dan voor je lippen. Net als de kleur van gewone stiften in papier trekt, trekt de kleur van Lip Stains in je lippen, waardoor deze dus de hele dag zal moeten blijven zitten. Ik bestelde de Lip Stains in alle drie de kleuren die ze in de webshop verkopen, namelijk ‘Fabulicious’, ‘Kissalicious’ en ‘Fruitalicious’.

‘Fabulicious’, ‘Kissalicious’, ‘Fruitalicious’

De kleur ‘Fabulicious’ is de natuurlijkste kleur. Het geeft je lippen net wat extra’s maar zonder dat je echt goed kan zien dat je een kleur op je lippen hebt. Het geeft een healthy gevoel. Ik vind deze kleur het mooist. ‘Kissalicious’ is net een tint donkerder en ‘Fruitalicious’ is de donkerste tint die een beetje naar het paars/roze neigt te gaan.

De stiften geven veel pigment af, alleen vind ik ze in gebruik minder dan verwacht. Je moet toch echt een paar keer over je lippen gaan voordat je echt goed resultaat behaaldt. Jammer, want ondanks dat ik de lichtste kleur het mooist vind, is deze tegelijk het lastigste aan te brengen. De donkerste tint gaat dan weer een stuk sneller.

Pluspunt: Als je ze eenmaal op je lippen hebt dan blijven ze wel de hele dag goed zitten! Zo fijn! De kleur trekt echt goed in je lippen en zelfs na het drinken, kussen en eten zit de kleur er nog net zo op als wanneer je deze had aangebracht. Dit is meteen ook een nadeel, want het er weer af halen gaat een stuk moeilijker. Meerdere malen ben ik maar gaan slapen met de kleur nog op mijn lippen en toen ik wakker werd zaten er nog restjes op mijn lippen die je er dan weer vervolgens moeilijk af krijgt.

Ik weet het niet zo goed. Ik denk dat ik een haat-liefde verhouding met deze Lip Stains heb. Ik vind ze mooi en blijven goed zitten, maar aan de andere kant zitten er ook wat haken en ogen aan. Wanneer je dus niet van gedoe houdt zou ik op zoek gaan naar een betere Lip Stain of gewoon ouderwets lipstick of lipgloss blijven gebruiken.