Review Fashionista make- up: Stel je eigen palette samen!

 

Onlangs plaatste ik een bestelling bij MUA (Make Up Academy), want er was veel, heel veel uitverkoop. Dit merk is sowieso al niet duur, dus nu was het al helemaal een ideaal moment om eens flink los te gaan. Ik denk dat ik dan ook wel van alles wat in mijn mandje heb gegooid. Inmiddels heb ik de producten thuis en zullen jullie de aankomende weken de reviews lezen van de buit. Ik begin vandaag met de zelf samengestelde paletten en die zijn zo mooi! Op de MUA webshop kan je niet alleen producten van dat merk kopen, maar ook van Fashionista. Dit is eigenlijk het zusje van MUA en de kwaliteit is dan ook vergelijkbaar. Bij Fashionista heb je echter wel de mogelijkheid om eigen paletten samen te stellen en welke beautyliefhebster wil dat nou niet. Ik deed dit ook en maakte er één van zes oogschaduwen (waarvan er één helaas uitverkocht bleek te zijn en er in mijn palette nu een lege plek zit). Ook maakte ik een palette dat bestaat uit een bronzer, higlighter en twee blushes. De paletten worden los geleverd, dus het palette doosje en de producten zijn apart verpakt. Zo kan je makkelijk de producten verwisselen, wanneer je bijvoorbeeld een ander kleurtje in je palette wilt. Kijk maar mee hoe ik mijn paletten heb samengesteld!

Dit is het doosje! Ik vind het er chique en mooi uitzien. Gewoon simpel wit met zilverkleurig gedrukt het merk Fashionista erop. Ook de grote is perfect, niet te groot en niet te klein. Soms heb je namelijk paletten die heel onhandig groot zijn, deze is dat dus niet.

Wow! Zie die kleuren! Ik kan er wel uren naar kijken en dan vooral naar de baked oogschaduwen. Jammer dat er dus een lege plek zit in dit paletje, maar ik bestel de volgende keer een mooie oogschaduw om deze te vullen.

De kleuren die ik heb gekozen zijn op de bovenste rij v.l.n.r: ‘Cosmic’, ‘Exclusive Collection’ en ‘Golden Dragon’. Dit zijn alle drie Double Take Baked Eyeshadows en hebben een ongelooflijk mooi patroontje en glans. De onderste twee mono oogschaduwen zijn de kleuren: ‘Brave’ en ‘Envy’. Ook deze zien er heel mooi en vrolijk uit.

Dit zijn de swatches van de baked oogschaduwen op de bovenste rij. De pigmentatie is verbazingwekkend goed voor de prijs die je eraan uitgeeft (£1,65). Ook bij het aanbrengen is geen tot weinig fall out en dat is altijd een pré. Ik ben er heel tevreden over en heb deze kleuren dan ook al bijna iedere dag gebruikt. Vooral de groene kleur ‘Golden Dragon’ is mijn favoriet. Deze heeft namelijk een mooie gouden gloed over zich heen. Prachtig! Ook de kleur ‘Cosmic’ is heel bijzonder. Dit is namelijk een zwarte oogschaduw met een mooie felroze subtiele glitter erdoorheen. Heel apart en had zoiets dan ook nooit eerder gezien.

En dan nog de swatches van de onderste twee mono oogschaduwen. Ook deze geven veel pigment af en de kleuren zijn heel helder en vol. Normaal ben ik niet zo van de felle kleuren op de ogen, maar vond deze twee kleuren meer dan de moeite waard. Vooral de groene kleur doet het goed bij mijn bruine ogen en ben er dan ook heel tevreden over. De roze kleur heb ik nog niet geprobeerd, maar dat gaat zeker snel gebeuren. Denk dat die ook heel mooi zal staan bij de baked oogschaduw ‘Cosmic’. Allebei de oogschaduwen hebben een mooie subtiele glans.

Het volgende paletje is een vierdelige en kwam met dit mooie zwarte doosje. Deze is ook in het rood verkrijgbaar. Overigens hebben alle doosjes een mooie grote spiegel, altijd handig!

Deze mooie palette die ik samenstelde bestaat uit een bronzer, highlighter en twee blushes. De highlighter wordt beschreven als een bronzer, maar ik gebruik het als highlighter. Naar mijn mening is dat het dan ook echt en is die veel de licht om een bronzer te kunnen zijn. Ook op mijn gezicht geeft deze juist een hele mooie subtiele gezonde shimmer.

Ook deze palette is weer prachtig! Zie al die mooie kleurtjes! Ik heb dit paletje ook al bijna dagelijks gebruikt en het bevalt mij prima. De kleuren zijn v.l.n.r: ‘Rome’, ‘Barcelona’, ‘Londen’ en ‘Cinnamon’.

Dit zijn de swatches. Zoals jullie kunnen zien is de tweede kleur toch echt een highlighter in plaats van een bronzer, maar dat is mijn mening. Het doet in ieder geval als highlighter heel goed zijn werk. De eerste kleur is voor mij iets te donker, maar wanneer ik deze heel subtiel aanbreng is het te doen en kan ik er mooi mijn gezicht mee shapen. De onderste kleuren zijn de blushes. De eerste is een mooie lichtroze zoete kleur die eigenlijk overal wel bij past. De laatste is meer roodachtig bruin en mijn favoriet. Op de één of andere manier doet deze het heel goed bij mij en geeft het mijn gezicht net iets meer. Ook deze moet ik heel subtiel aanbrengen anders wordt het weer teveel van het goede. Een echte aanrader dus. Al zou deze misschien wel te donker zijn voor dames met een lichte huidskleur. Zelf heb ik namelijk een gemiddeld tot iets donkerder huidskleur.

Dit waren mijn samengestelde paletten, waar ik super enthousiast over ben. Wat een mooie kleurtjes en wat een goede pigmentatie. Je kan er goed mee opbouwen en de oogschaduwen blenden mooi. Ik had al veel goeds over dit merk gelezen en gehoord, maar wilde het zelf ook ondervinden. Natuurlijk kan je het niet vergelijken met bijvoorbeeld een merk als M.A.C., maar voor de prijs die je betaald voor deze producten zit je erg goed. Je kunt je eigen palette samenstellen op www.muastore.co.uk, maar kijk ook lekker naar de andere producten die ze verkopen, want ook die zijn de moeite waard.