Watermeloen grill

 

Je hebt misschien wel eens gehoord van gegrilde watermeloen, maar heb je ooit wel eens gehoord van een watermeloen grill? Verras jouw gasten bij je volgende barbecue met deze watermeloen, eetbaar en functioneel. Rijg wat fruit aan een stokje en je hebt je eigen fruitspiesen die je op je watermeloen grill kan zetten. Succes gegarandeerd! Wil je ook deze leuke fruitgrill maken? Kijk dan snel mee.

Ingrediënten en benodigdheden:

-1 watermeloen

– 3 stengels bleekselderij (weken in koud water en in de koelkast een nacht op laten stijven)

– Bramen (voor de “houtskool”)

– Diverse vruchten

– Kleine komkommer of courgette

– Houten spiesen

– Tandenstokers

– Appelboor

-Knijptang of keukenschaar

Zo ga je te werk:

Snij gaten in watermeloen voor de ‘poten’ van de grill. Maak drie gaten, iets kleiner dan de grootte van de selderij stengel, in de bodem van de watermeloen. Je kan hiervoor een appelboor gebruiken of iets anders wat jij handig vindt.

Snij de watermeloen doormidden. Het onderste stuk moet iets groter zijn dan het bovenste stuk.

Hol de watermeloen uit en bewaar het fruit, dit heb je later nog nodig.

Steek houten spiesen in de bovenrand van de grotere helft watermeloen. Duw ze naar de overkant van de korst, totdat ze daar er ook in steken.

Verwijder één van de spiesjes en plaats bramen in de bodem van de watermeloen voor de “houtskool.” Vervang de spies als je klaar bent.

Knip de uiteinden van de houten spiesjes af met een knijptang of een keukenschaar, zodat ze gelijk zijn aan de korst.

Plaats drie stengels bleekselderij in de gaten aan de onderkant van de watermeloen. Je kan, wanneer nodig, de gaten iets groter maken, maar zorg wel dat ze goed strak in de gaten moeten zitten. Voor extra stabiliteit kun je ook houten spiesen voor de “grill poten” gebruiken en deze verbergen met de bleekselderij.

Maak fruitspiesjes met bijvoorbeeld kleine stukjes meloen, aardbeien, kiwi, bosbessen, druiven, ananas en watermeloen ballen. Maar natuurlijk kan je ze maken hoe jij ze het liefste wilt.

Leg de fruitspiesje op en rond de watermeloen grill

Om grill helemaal af te maken met een “deksel”, maak je een klein stukje komkommer of courgette aan de bovenkant van de kleinere watermeloen helft met tandenstokers vast. Het deksel kan schuin tegen de zijkant van de grill worden gelegd en met tandenstokers worden vastgezet.

En nu is de watermeloen grill af! Is het niet mooi geworden?!