DIY: Glitter je schoen

We zagen de glitter schoen al vaak voorbij komen bij de grote namen als Louboutin, Marc Jacobs en Miu Miu. Leuk voor onder een zomerjurkje, maar ook voor aankomende herfts/winter mag het glitterschoentje niet ontbreken in je schoenencollectie.
Aangezien velen van ons dol zijn op alles wat glittert, heb ik voor jullie een tutorial hoe je een prachtig glitter exemplaar gemakkelijk zelf kan maken. Dus haal je oude schoenen en je glitters uit de kast, dan gaan we beginnen!

Natuurlijk kan je je hele schoen vol in de glitters gooien,  maar een gedeelte ervan is ook heel sexy. Het is helemaal aan je zelf.

 

Wat heb je nodig:

– (oude) schoenen
– potje glitters ( je kan verschillende groottes gebruiken voor een leuk effect)
– diepe kom
– stoflijm
– (verf) kwastje
– tape
– doorzichtige nagellak

Doe maar mee:

– Begin eerst met het bekijken van de gebruiksaanwijzing van je lijm, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Elke lijm droogt namelijk anders op;

– Bepaal waar je de glitters op je schoen wil hebben en smeer daar, met behulp van een kwastje, de lijm op. Wanneer je maar een gedeelte van je schoen wil bedekken plak dan voor de zekerheid je schoen af met tape. Zo voorkom je dat het op plekken komt waar je ze liever niet wilt hebben;

– Strooi nu, boven een kom, de glitters over de lijm. Wees niet te zuinig, want er zullen in het begin veel glitters niet blijven plakken. Verdeel met je vingers of het kwastje de glitters goed en druk ze een beetje aan;

– Laat nu goed drogen en lak daarna met een doorzichtige nagellak over de glitters. Zo verstevig je het geheel. Wanneer de lak ook opgedroogd is ben je klaar! Mooi hè?!

En dit kan je natuurlijk ook alleen met de hak doen bijvoorbeeld 🙂