DIY: Peter Pan kraag

Ook in het nieuwe seizoen kiezen alle grote modehuizen weer voor de Peter Pan collars. Louis Vuitton, Forever 21, Valentino, Asos… Allemaal hebben ze een paar stuks met deze kraagjes.

Een Peter Pan collar is een kraagje met afgeronde punten. Je kan je kast vullen met nieuwe tops en jurkjes met zo’n kraagje, maar waarom je huidige garderobe niet gewoon up to date brengen met zelf gemaakte Peter Pan kraagjes? Laat je inspireren en dan gaan we aan de slag!

 

Benodigdheden:

– vilt

– schaar

– naald en draad

– lint

– kraaltjes, kant, studs, striksjes, steentjes…  het is aan jou hoe jij je Peter Pan kraagje wilt versieren.

Zo ga je te werk:

– Teken het patroon voor je kraagje op (patroon)papier;

– Leg het patroontje op een stuk vilt. Trek het patroon met potlood over op de stof en knip deze uit. Dit is je basis.

– Neus eens goed in de kasten en zoek knoopjes, studs, kraaltjes, kant  enz. om je kraagje mee te versieren.  Naai, stud of plak deze op collar;

– Om de kraag te kunnen bevestigen heb je nu lint nodig. Maak aan de uiteindes een gaatje en bevestig eventueel met een oogje zodat de stof niet meteen zal slijten. Haal het lint door en voila, je kraagje is klaar om eender welk kledingstuk op te vrolijken.

Voor de stoere dames, die de kraagjes iets wat te zoetsappig vinden; Versier je collar met studs. Dat geeft een cool effect en je bent extra hip aankomend seizoen waar studs de mode zal overheersen. Wil je weten hoe? Bekijk dan het filmpje hieronder.