Nailart: Zo maak je Chanelnagels

‘New Vintage’ is het thema voor Chanel’s haute couture herfst 2012 collectie. De nieuwigheid was vooral te zien bij de make-up en de nagels voor de show; Een moderne kijk op een traditionele manicure.

Zonder dat je veel moeite hoeft te doen voor een speciale nailart heeft de wereldwijde creatief directeur van Chanel, Pete Philips, de traditionele manicure een twist gegeven door met twee kleuren te varieren. Dit was de eerste poging van Chanel om een leuke nailart te gebruiken in hun shows. Deze look is vooral voor degenen die van een veilige en eenvoudige manicure houden. Je hebt namelijk geen speciale gereedschappen of stencils nodig. Helemaal leuk, het geeft je nagels een chique en mooie uitstraling en dat terwijl je het gemakkelijk thuis kan doen.

De nailart bestaat uit een basecoaut, glanzende zilveren nagellak met een Barbie roze streep, een topcoat en een vaste hand. Maar je kan natuurlijk ook andere kleuren gebruiken.

Zo maak je Chanel’s haute couture nails:

– Lak je nagels eerst een goede basecoat om de levensduur van je nailart te bevorderen;

– Vervolgens lak je je nagels met een zilveren nagellakje. Één laagje is genoeg, anders is het geheel op het einde te dik. Wacht tot de lak helemaal droog is voordat je verder gaat;

– We gaan verder met het roze kleurtje. Lak een verticale lijn van het midden van je nagel recht naar beneden. Zorg ervoor dat je hierbij de streep niet helemaal naar je nagelriemen trekt. Herhaal deze stap 2 tot 3 keer.

– Wacht weer tot de nagels volledig droog zijn en sluit af met een laagje topcoat!

WOW!