DIY: Versier een haarband

 

Hoe betoverend was Dolce & Gabbana’s ode aan Sicilië in hun herfst collectie? Fluwele capes en kanten jurkjes werden geaccentueerd door prachtige barok geïnspireerde accessoires. Het hoogtepunt voor mij waren de sierlijke tiara’s versierd met strassteentjes, parels, en de meest lieve kleine keramische rozen. Met de juiste benodigheden kan ook jij deze tiara’s maken. Kijk maar mee!

Wat heb je nodig?

– fluwelen haarband

– 15 tot 20 kleine roosjes ( te vinden in hobbywinkels)

– 8 tot 10 (nep) pareltjes

– 40 tot 50 strassteentjes (ook te vinden in hobbywinkels)

– E6000 lijm (sieradenlijm)

– handjevol tandenstokers

– een stukje plastic of houtje

 

Zo ga je te werk!

Begin eerst met een beetje lijm op een stukje platic of houtje te doen. Je hebt namelijk telkens maar een kleine hoeveelheid nodig en de lijm heeft de neiging om snel te drogen. Met behulp van de punt van de tandenstoker doop je in de klodder lijm en doe dit op de achterkant van een roosje.

Druk het roosje in het midden van de hoofdband. Om het op zijn plaats te houden, zou je het even een minuutje moeten aandrukken. Het is het beste om te beginnen in het midden met de grootste roosjes en strassteentjes. Vervolgens kan je geleidelijk kleinere versieringen toevoegen in het midden van de hoofdband.

Maak een patraaon, afwisseld van roosjes en parels

Ga verder met het versieren van de haarband

Veel plazier met het patroon; Het hoeft niet symetrisch te zijn. Er is geen juiste of verkeerde manier om dit te doen!

KLAAR!