Hoe maak je galaxy nagels

Na de dip- dye nageltrend hebben we voor jullie nu ook een andere trend voor de nagels. Lekker sprankelend en beetje mysterieus. De galaxy- of sterrenprint is een van de meest favoriete prints voor bijvoorbeeld feestjes of festivals. De winkels liggen dan ook vol met shorts, jasjes en jurken met deze zweverige look.

Je kan de sterrenlook nog extra glans geven met zogenoemde galaxynagels. Voordeeltje: Je hoeft voor deze eenvoudige vorm van nail art geen nieuwe vreemde nagellak aan te schaffen. Met als ondergrond een zwarte nagellak, kun je elke kleur voor je sterrennagels gebruiken.

Wat heb je nodig:

– Zwarte nagellak en verschillende kleuren nagelak, bijvoorbeeld roze, geel, blauw, doorschijnende glitterlak en natuurlijk een top coat lak

– (make-up) sponsje

Zo ga je werk:

Lak eerst je nagels egaal zwart met één of twee laagjes zwarte nagellak, zodat het er goed op zit. Vervolgens dep je, met een sponsje, gele nagellak zodat ongeveer 50% van je zwarte nagels bedekt is met gele vlekken. Dep hierna op dezelfde manier roze nagellak gedeeltelijk over de gele vlekken en doe dit ook met blauw nagellak.

Als je het sterreneffect wilt vergroten kun je er een laagje glitterlak over het geheel doen. Het je geen glitterlak, dan kan je natuurlijk ook je (nog natte) nagellak besprenkelen met wat glitterpeoder. Als dit alles goed is uitgehard, werk je je galaxy nagels af met een glanzende top coat.

Lak de sterren van de hemel met deze ruimtelijke nagels!

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je het helemaal perfectioneren volgens onderstaand filmpje: