Zo maak je ombre lippen

Ombre, beter uit te leggen als kleurverloop is als trend overal terug te vinden. Eerst in de fashion industrie en vervolgens in het haar en nu in de make-up. Love it!.

Op dit moment staan de lippen centraal. Er wordt veel ‘gespeeld’ met de lippen. Waar we voorheen de focus op het blenden van oogleden hadden, lijkt het nu wel de trend om juist de lippen als eyecatcher te nemen in je look. In tegenstelling tot mode en haar, zorgt het Ombre effect bij make-up niet alleen voor kleurverloop maar creëert het door de schaduw, een 3-D effect. Dat is een extra bonus, want je lippen lijken met een simpele truc groter. Wie wil dat nu niet?

En dan nu zelf aan het werk! Probeer verschillende kleurtjes uit, gebruik je vingertoppen, wees voorzichtig en maak prachtige creaties. Zoek twee contrasterende kleuren die in dezelfde kleurfamilie, zoals:

– Rood & Roze
– Rood &Oranje
– Orange & Pink
– Paars&Roze
– Paars& Rood
– Wijnrood& Rood

Vul de hele lip met de donkere schaduw. Voor alle duidelijkheid, dit is niet de jaren ’90 look van een donkere lipliner, je moet er wel je hele lip mee invullen. Gebruik bijvoorkeur een matte lipstick of een lipliner.

En dan nu het effect. Vul het midden van je lip met de lichtere kleur door middel van je vinger!! Klaar is kees. Maar goed gereedschap is nog steeds het halve werk. Vanaf juli kan MaxFactor je helpen met de ‘Flipstick’ en Bourjois heeft al een ´liptrio palette’ (€13,99 bij drogiterijen en parfumeries) uitgebracht. Met deze merken kun je je lippen nog makkelijker voorzien van een geweldige Ombre Look. Ik moet toegeven dat je even lekker moet oefenen en moet spelen met kleur om een mooi resultaat te krijgen. Zo loop je er binnen de kortste keren weer super hip bij, compleet volgens de laatste trend.