De 5 meest gemaakte wenkbrauw beautyfouten

Je wenkbrauwen zijn meer dan twee bizar gepositioneerde plukjes haar: ze geven je gezicht structuur en vorm. Epileer ze verkeerd, en je hele gelaat geraakt uit balans. Daarom: vijf wenkbrauwblunders die je het liefst zo snel mogelijk afleert.

1. Waxen
Perfect voor benen, bikinilijn en oksels, maar je wenkbrauwen wax je liever niet. Door te waxen rond je je wenkbrauwen immers af, waardoor je er ouder gaat uitzien.

2. Een keer per week epileren
Als waxen niet meer mag, blijft enkel het pincet over. Alleen: daar ben je wel iets vaker mee in de weer. Wie denkt dat wenkbrauwen epileren een werkje is waar ze zich eens per week over moet bekommeren, heeft het mis: eigenlijk kijk je best elke dag eens aandachtig in de spiegel om een paar verdwaalde haartjes te elimineren.

3. Je haarkleur nabootsen
Bruin haar, bruine wenkbrauwen? Think again. Als je je wenkbrauwen bijkleurt (zo krijg je een sterkere blik), ga je als brunette liever voor de lichtste nuance in je haarkleur. Blondines doen het omgekeerde: stem de kleur van je wenkbrauwen af op de donkerste lokken in je haar.

4. Enkel wenkbrauwpotlood gebruiken
Je wenkbrauwen geven je gezicht structuur, dus breng je ze maar beter met zorg in vorm. Enkel shapen met een wenkbrauwpotlood kan, maar om in te kleuren gebruik je liever wenkbrauwpoeder (veel natuurlijker) en om het geheel – kleur én vorm –
te fixeren, kies je voor een wax of kleurloze gel.

5. Van binnen naar buiten inkleuren
Je wenkbrauwen inkleuren van binnenkant (bij je neus) naar buitenkant (richting slapen): het lijkt logisch, maar is het niet. Begin liever in het midden van de wenkbrauw, op het punt waar ze het dikst is. Van daaruit werk je richting slapen en pas daarna zet je het begin van je wenkbrauw aan (bij de neus, dus). Zo verdeel je het poeder veel natuurlijker: begin en uiteinde kleuren lichter dan het midden.