DIY: Bloemenkrans voor in je haar

Wat vind ik de bloemen haarband een leuk, zomers en vrolijk accessoire. Twee jaar geleden kocht ik deze al in Londen, maar die van mij is nu ondertussen helemaal versleten. Ik was daarom ook superblij toen ik ze steeds vaker in de winkels zag liggen en heb er daarom ook meerdere gekocht. Ze hebben ook zoveel verschillende soorten maten en kleuren. Nu bedacht ik dat ik ze ook zelf kon maken en je zo goedkoop je eigen kleuren kan kiezen en de grootte van de bloemen. Deze DIY had ik dus al een tijdje op mijn lijstje staan en nu is het er dan eindelijk van gekomen. Bekijk hieronder hoe je zelfs zo’n leuke flower headband maakt. Het is heel simpel, dus ook jij kan het. In een half uurtje heb je er een mooie bloemenkrans bij! Heel veel plezier!

Wat heb je nodig:

Gevarieerde kunst bloemen ( deze koop je bijvoorbeeld bij de Action, Xenos, Wibra of Ikea)

– Tangetje

– Dik ijzerdraad

– Binddraad

– Tape

 

Zo ga je te werk:

 

 

 1. Met de grote dikke draad maken we een kring om het hoofd, zodat je krans straks goed past. Bedek de draad met groene tape, zodat de bloemen later niet kunnen wegglijden. Dit is de basis van de flower headband.
2. Trek één voor één de bloementjes van je kunstboeket en zorg ervoor dat je een stukje van de steel meeneemt. Hieraan bevestigen we straks namelijk de bloemen mee aan de krans.
3. Maak van de bloemetjes een klein boeketje, die je geheel naar je eigen smaak kan invullen. Dus de hoeveelheid bloemetjes en de kleurcombinaties. Wij hebben gekozen om per boeketje 2 tot 5 bloemetjes te gebruiken. Verbind het mini boeketje met het tape.
4. Maak het kleine boeket vast aan de haarband door middel van binddraad. Zo kan je de hele krans met bloemen bedekken of laat je af en toe stukjes open, dat is helemaal aan jou. Houd er wel rekening mee dat je bloemen altijd op dezelfde wijze moet vastzetten.
5. En klaar ben je!