Recept: Chicken a la Kiev

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 kipfilets
– 1 kuipje kruidenboter ( op tijd uit de koelkast halen, zodat deze wat zachter is)
– 1 teentje knofloof (geperst)
– handjevol gesneden peterselie
– sap van een halve citroen
– bloem
– 2 eieren
– peper en zout (na eigen smaak)
– paneermeel of kruimels van een beschuit

Benodigheden:
– frituurpan
– 3 diepe borden
– keukenhamer
– keukenfolie

Go Go Cook:
We beginnen met de vulling van de kip. Mix de kruidenboter, citroensap, peterselie en knoflook goed doorelkaar. Maak er dan vier gelijke rolletjes van en leg deze in de koelkast zodat ze nog even wat kunnen uitharden.

Vervolgens gaan we verder met de kip. We nemen per kipfilet twee stukken keukenfolie. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn, zo ongeveer twee keer zo groot als de kipfilets. Eerst leg een stuk keukenfolie op je keukenblad, daarna je kipfilet en daaroverheen weer een stuk folie. Nu kan de kip niet plakken aan de keukenhamer. Dan is het tijd om de filets plat te slaan met de hamer. We willen de kip twee keer zo groot krijgen, maar zorg ervoor dat ze niet te dun worden en/ of gaan brokkelen. Wanneer alle kipfilets plat zijn geslagen kan je de folie verwijderen en is het tijd om ze te vullen met de rolletjes kruidenboter die je net hebt gemaakt. Je legt op elke kipfilet één rolletje en rolt de kip eroverheen. Zorg ervoor dat de kip de boter volledig bedekt.

Wanneer alle kipfilets gevuld zijn is het tijd om deze nu te paneren. Neem hiervoor drie diepe borden. In de eerst bord komt de meel en een beetje peper en zout, in de tweede bord doen we de losgeklopte eieren en in de laatste strooien we de paneermeel in. Leg de borden op een rij naast elkaar en haal de kipfilets één voor één door de gevulde borden. Begin met het meel, peper en zout mengsel,  vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel. De kip moet helemaal ‘verzegeld’ zijn. Wanneer dit nog niet zo is dan kan je nogmaals door het ei en paneermeel halen.

Verwarm de frituurpan op 180 graden en leg de kipfilets nog even in de koelkast zodat de paneermeel nog even wat kan harden. Wanneer de frituur warm genoeg is kunnen de gevulde kipfilets  er in. Na ongeveer 8 tot 10 minuutjes zijn ze klaar en kun je heerlijk genieten van je chicken a la kiev!

Go Go Cook tip:
Voeg door het kruidenbotermengsel ook eens gehakte champignons als een verrassende variatie.