Zo maak je overheerlijke kaas-pestofrietjes

 

Niets zo ontspannend als met een lekkere knabbel voor tv zitten. Omdat kaasblokjes ook maar kaasblokjes zijn, ging ik op zoek naar een vernieuwend snackje: de kaas-pestofrietjes.

Ingrediënten voor 10 stuks

– 150 gram boter

– 180 gram bloem

– 150 ml water

– 40 gram groene pesto

– snuifje zout

– 0,75 liter culinaire room

– 250 gram Jong Belegen

– 40 gram eierdooiers (ongeveer 2 stuks)

– 15 gram bladgelatine

– 125 gram bloem

– 50 gram eieren (ongeveer 1 stuk)

– broodkruim

Bereiding

Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en broodkruim. Bewaar in de vriezer en frituur op 180°C.

Ik ga er alvast van genieten. Eet smakelijk!